DogodekNovicaNoviceSociolab

Sociokracija – kultura sodelovanja

By 16 novembra, 2020 No Comments

Vabljeni na spletno srečanje o sociokraciji!

Sociokracija je nastala v 80-ih letih prejšnjega stoletja na Nizozemskem in se je do danes kot gibanje razširila po vsem planetu. Na tem spletnem druženju bomo spoznali, v našem okolju dokaj nepoznan, koncept t.i. sociokracije, torej, kaj je, kako deluje ter kako lahko ta načela in metode vpeljemo v vodenje skupin in organizacij kot so socialna podjetja in zadruge, ki imajo že v svojem DNK zapisana načela demokratičnost in participacije pri soodločanju. Soočili se bomo z vprašanjem ali je demokratičen način, kjer prevlada večina, res najprimernejši in najtrajnejši? Udeleženci bodo imeli priložnost preizkusiti metodo tudi v praksi.

Spletno srečanje bo vodil Nenad Maljković iz Društva Hrvatska permakultura, ki je namenjeno spodbujanju osebnega in profesionalnega razvoja permakulturnikov in njihovem strokovnem izpopolnjevanju ter povezovanju tako na lokalni kot na regionalni ravni in širše. Nenad je eden izmed začetnikov gibanja Transition movement na Hrvaškem. Redno moderira srečanja in konference tako v živo kot na spletu. Je oseba z veliko znanja in izkušnjami s področja permakulture, socialnega podjetništva, trajnostnih skupnosti in novih družbenih praks.

Dogodek bo potekal v sredo, 18.11.2020 na spletu v hrvaškem jeziku, vsa vprašanja ali komentarje pa brez težav lahko zastavite v slovenskem jeziku. Vabljeni v našo družbo!

Prosimo, da se na dogodek prijavite preko povezave. Po prijavi boste na vaš email prejeli povezavo do spletne platforme ZOOM. 

V nadaljevanju cikla Okolje, družba, ljudje, sledi…

  1. 11. 2020 Stanovanjske zadruge ali kako drugače bivati
  2. 12. 2020 Rast(i) ali od-rast(i)?

 

 

Accessibility