Dogodek

DRONSKI FLYLAB – LETIMO Z DRONI IN NAREDIMO ZRAČNI POLIGON

By 20 aprila, 2017 No Comments

Delavnica je 27., 28. in 29.4. od 10h do 13h. Za vprašanja smo na voljo na katja@kreatorlab.si in 040 292 567. Prijavnina za tridnevno 9-urno delavnico je 59€. Otroka na delavnico prijavite preko spleta: http://spreten.si/prijavnica/ V predzadnje okence (Vaše sporočilo) vpišete:Flylab.

Za otroke 8- 12 let, ki jih zanimajo tehnika, nove tehnologije, daljinsko vodenje, modeliranje, 3D oblikovanje in strojna izdelava s pomočjo računalniških programov. Vabimo vse, ki se radi učijo – nekaj novega ali izboljšujejo že znano. Na delavnico ste vabljeni tudi starši, a samo če znate otroku prepustiti ustvarjalno iniciativo.
Na delavnici bodo otroci:
– izboljševali svojo koordinacijo s tem, ko bodo krmilili daljinsko vodeno letečo napravo (drona) skozi poligon;
– modelirali v 3D programih in uporabljali stroje za 3D izdelavo (laserski rezalnik, 3D tiskalnik) – na podlagi tega bomo « po lastnih idejah izdelali poligon za »dronske spretnosti«;
– spoznavali osnove fizike in elektronike na podlagi letalnih sposobnosti drona in daljinskega krmiljenja;
Droni, ki jih bomo uporabljali, so majhni daljinsko vodeni kvadrokopterji (helikopterji s štirimi propelerji), s posebno varnostno zaščito na propelerjih. Droni (brezpilotne leteče naprave) v večji različici se vedno bolj uveljavljajo v civilni družbi. Danes predvsem za posnetke z zraka, v prihodnosti pa bodo verjetno pomemben dejavnik v prometu, predvsem za reševanje in hitro dostavo blaga pa tudi ljudi (»leteči taksi«). Spretnost krmiljenja pa je pri vseh približno enaka.
Na delavnici se bomo učili krmiliti drone in izdelovati poligon za preverjanje njihovih in naših letalskih sposobnosti. Prvi dan jih bomo krmilili »za pokušino«, potem pa se kmalu posvetili oblikovanju in izdelovanju »letalnega poligona«. Zasnovali ga bomo najprej na in v papirju, potem pa posamezne elemente modelirali v programu SketchUp. Hkrati se bomo naučili uporabljati stroje za digitalno izdelovanje (3D tiskalnik in laserski rezalnik), s katerimi bomo digitalne modele in skice spremenili v prepreke in vodila iz plastike, kartona ali lesa za zračni poligon. Na koncu bomo naše spretnosti krmiljenja preizkusili na poligonu, ki smo si ga postavili.

Accessibility