Dogodek

PROGRAMIRANJE ZA OTROKE (od 9 do 12 let)!

By 1 decembra, 2016 No Comments

Kreator Lab postaja mariborski center tehniške kulture. Za vse starosti. S pestrimi vsebinami. Tokrat SKOZI VSO LETO: programiranje za otroke (9-12 let)!

V tednu računalniških znanosti, ko trije titani Apple, Google in Microsoft skupaj spodbujajo svetovno iniciativo Ura za programiranje (Hour of Code), začenjamo v Mariboru celoletni program učenja programiranja za otroke stare med 9 in 12 let.
Prvič 7.12. in potem vsako sredo od 17h do 18.30 v Kreator Lab-u, Tkalski prehod 4, zraven Glavnega trga.
Program bo celovit in bo zajemal vse stopnje od prepoznavanja problema, preko iskanja rešitev do smiselnih zaporedij korakov pri reševanju problema (algoritemski postopki) in končno do programiranja, ki je “le” zadnji del v procesu “reševanja problemov s pomočjo računalnika”. Zaželeno je, da otroci prinesejo svoj prenosnik.
Učenje programiranja bo sistematično in prilagojeno otrokom. Vsako sredo bomo poskušali rešiti en izziv/problem in rezultat bo izdelek: najprej bodo to enostavne “risanke”, potem pa vedno bolj kompleksne. Nato enostavne, pa potem kompleksne igrice, brez ustvarjanja igric in aplikacij za telefone seveda ne bo šlo, pa programiranje robotkov, vezij/arduinotov, in še česa, kar bomo našli v KreatorLab-u. Ne vemo še, kam vse nas bo peljala pot, a gotovo bo zanimiva, poučna in precej igriva.
Prvi termin, 7.12. je brezplačen v okviru Ure za programiranje, potem se program plača 25€ na mesec (za 4 ali 5 terminov). Prijava in več informacij na http://spreten.si/#prijava. Število mest je omejeno, še posebej za tiste, ki ne bodo imeli s sabo svojega prenosnika.
 

Accessibility