Novica

FUNDACIJA PRIZMA VABI K NATEČAJU!

By 23 septembra, 2016 No Comments

Natečaj je za učence in učenke zaključnih razredov osnove šole za pripravo prispevkov na temo »Ženske v tehniki, zakaj pa ne?/ Moški v predšolski vzgoji, zakaj pa ne?«

Vljudno vabljeni, da z učenci in učenkami zaključnih razredov vaše šole ustvarite vsebino prispevka v različnih tehnikah ter podobah (likovno delo, strip, plakat, video ipd.), s katerim spodbudite mlade, da pri odločanju o njihovi nadaljnji izobraževalni in poklicni poti upoštevajo svoje interese in talente, potrebe delodajalcev na trgu dela ter razmišljajo netradicionalnih smereh izobraževanja, ki niso tipična izbira za njihov spol.
Vsebina prispevka naj predstavlja njihov pogled, doživljanja in razmišljanja na to, kako vidijo ženske v tehničnih in drugih »moških« poklicih in obratno, zakaj bi se moški odločili za poklic vzgojitelja predšolskih otrok oz. za izobraževanje v tipično »ženskih« poklicih.
Pri tem vam želimo čim več navdiha, domišljije in ustvarjalnosti.
KAKO POTEKA NATEČAJ?
Mentor/ica na šoli zbere pripravljene prispevke učencev/nk in jih najkasneje do 1. 10. 2016 posreduje na naslov: Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, Tkalski
prehod 4, 2000 Maribor, ali na elektronski naslov: u.pavlic@fundacijaprizma.si.
Prispeli prispevki po 1. 10. 2016 se ne bodo upoštevali.
Na natečaju lahko sodeluje tudi posamezen učenec/ka ali skupina učencev/učenk, ki prispevek izdela/jo sam/i in ne pod mentorstvom šolskega učitelja. Učenec/ka svoj prispevek posreduje najkasneje do 1. 10. 2016 na naslov: Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor, ali na elektronski naslov: u.pavlic@fundacija-prizma.si. Prispeli prispevki po 1. 10. 2016 se ne bodo upoštevali.

Accessibility